Od klimatycznej Kuby po tętniącą Ibizę, od gorącej Majorki po romantyczne Cyklady .... w tę wyjątkową noc odwiedzimy muzycznie najgorętsze i najbardziej roztańczone wyspy, wykwintne menu przyprawimy szczyptą egzotyki, a wszystko to w eleganckim stylu restauracji ,,Pasjami..."
W ofercie:
Wykwintna kolacja serwowana
Bufet od godz. 21.00
Open bar alkoholi i napoi
Oprawa muzyczna - DJ
MENU
Kolacja serwowana
Przystawka:
Sałatka z pieczonych krewetek podana z palonymi pomidorami i karmelizowanym ananasem
Zupa:
Aksamitny krem z czosnku podany z chipsem z batata i oliwą szafranową
Danie główne:
Stek z tuńczyka podany na espumie z batata z pieczonym topinamburem, sałatką ze szpinaku i sosem limonkowym
Lub
Rostbef wołowy podany na smażonym makaronie z krewetkami i warzywami z ostrym sosem chili i czarnym sezamem
Deser:
Mus z mango na migdałowym biszkopcie podany z opalaną bezą i pastą z czerwonych owoców
Open bar:
Wino białe i czerwone * Wódka * Piwo * Whisky* Gin * Martini * Napoje bezalkoholowe i gorące
*************
Kieliszek wina musującego Cava o północy
Bufet od godz. 22.00:
Przekąski:
Opiekana tortilla z wędzoną rybą i ziołowym hummusem
Tatar z tuńczyka z ogórkiem, marynowaną rzodkiewką, szczypiorkiem i tabasco
Smażone kalmary w cieście z sosem chili-majo
Sałatka z makaronu ryżowego z rwaną wołowiną, warzywami smażonymi, sosem cytrynowym i prażonym sezamem
"Tapas" - suszone wędliny, kiełbaski chorizo, Bresola, marynowane oliwki, sery oraz domowa focaccia z rozmarynem
Sałatka z czerwonej fasoli z wołowiną w sosie sojowym, prażoną kukurydzą i chrupiącą rukolą
Sałatka z komosy ryżowej z figami i serem pleśniowym
Dania gorące:
Mini-steki z łososia na kapuście pak-choy z sosem rakowym
Duszone mule w sosie śmietanowym z liśćmi limonki i świeżą kolendrą
Żółte curry z kurczaka na mleku kokosowym z trawą cytrynową, smażonymi warzywami i melonem
Długo pieczony mostek wołowy w Jamajskiej marynacie "Jerk" z ostrym sosem BBQ
Smażony dziki ryż w warzywami i czarnym sezamem
Pieczone bataty z czosnkiem i czekoladową miętą
Grillowane bakłażany z pastą pomidorową z cynamonem i chili
Desery:
Pudding z szałwii hiszpańskiej na mleku kokosowym z musem z pieczonego avocado
Bananowy krem brulle z pudrem z chili
Ciasto czekoladowe z kokosem, kremem nugatowym, toffi i orzeszkami ziemnymi
Baklava na miodzie z pistacjami
Rezerwacja: tel. 58 55 55 908 / 845 / 800
Wykwintna kolacja serwowana
Bufet od godz. 21.00
Open bar alkoholi i napoi
Oprawa muzyczna - DJ
MENU
Kolacja serwowana
Przystawka:
Sałatka z pieczonych krewetek podana z palonymi pomidorami i karmelizowanym ananasem
Zupa:
Aksamitny krem z czosnku podany z chipsem z batata i oliwą szafranową
Danie główne:
Stek z tuńczyka podany na espumie z batata z pieczonym topinamburem, sałatką ze szpinaku i sosem limonkowym
Lub
Rostbef wołowy podany na smażonym makaronie z krewetkami i warzywami z ostrym sosem chili i czarnym sezamem
Deser:
Mus z mango na migdałowym biszkopcie podany z opalaną bezą i pastą z czerwonych owoców
Open bar:
Wino białe i czerwone * Wódka * Piwo * Whisky* Gin * Martini * Napoje bezalkoholowe i gorące
*************
Kieliszek wina musującego Cava o północy
Bufet od godz. 22.00:
Przekąski:
Opiekana tortilla z wędzoną rybą i ziołowym hummusem
Tatar z tuńczyka z ogórkiem, marynowaną rzodkiewką, szczypiorkiem i tabasco
Smażone kalmary w cieście z sosem chili-majo
Sałatka z makaronu ryżowego z rwaną wołowiną, warzywami smażonymi, sosem cytrynowym i prażonym sezamem
"Tapas" - suszone wędliny, kiełbaski chorizo, Bresola, marynowane oliwki, sery oraz domowa focaccia z rozmarynem
Sałatka z czerwonej fasoli z wołowiną w sosie sojowym, prażoną kukurydzą i chrupiącą rukolą
Sałatka z komosy ryżowej z figami i serem pleśniowym
Dania gorące:
Mini-steki z łososia na kapuście pak-choy z sosem rakowym
Duszone mule w sosie śmietanowym z liśćmi limonki i świeżą kolendrą
Żółte curry z kurczaka na mleku kokosowym z trawą cytrynową, smażonymi warzywami i melonem
Długo pieczony mostek wołowy w Jamajskiej marynacie "Jerk" z ostrym sosem BBQ
Smażony dziki ryż w warzywami i czarnym sezamem
Pieczone bataty z czosnkiem i czekoladową miętą
Grillowane bakłażany z pastą pomidorową z cynamonem i chili
Desery:
Pudding z szałwii hiszpańskiej na mleku kokosowym z musem z pieczonego avocado
Bananowy krem brulle z pudrem z chili
Ciasto czekoladowe z kokosem, kremem nugatowym, toffi i orzeszkami ziemnymi
Baklava na miodzie z pistacjami
Rezerwacja: tel. 58 55 55 908 / 845 / 800