MENU SYLEWSTER 2021
Aperitif
Szampan francuski 15 cl
Przekąska
Pasztet z gęsi kołudzkiej zagrodowej, espuma z chrzanu, coulis wiśniowe, bagietka
Domowy likier Krambambuli 2,5 cl
Przystawka 1.
Dojrzewany, wędzony na zimno półgęsek, sałatka z selera naciowego, orzecha włoskiego, sera roquefort, sorbet z czerwonego buraka i jabłka, kolendra
Domowy wytrawny goldwasser 2,5 cl
Przystawka 2.
Pierogi z gęsiną, bekon, czerwona cebulka
Chateau Terre Fort 2018, Pecharmant 15 cl
Zupa
Barszcz biały z pulpecikami tymiankowymi z jagnięciny merynosa polskiego starego typu, jajko przepiórcza.
Danie główne
Noga z owsianej gęsi kołudzkiej, mus z czerwonej kapusty, puree z brukwi, mus z dyni, sos własny
Własny import wino Le Prince 2015, Bergerac 15 cl
Deser
Pâte à Choux, krem fistaszkowy, migdałowy tiul, słony karmel, mleczna kruszonka
Domowy klasyczny likier goldwasser 2,5 cl
Aperitif
Szampan francuski 15 cl
Przekąska
Pasztet z gęsi kołudzkiej zagrodowej, espuma z chrzanu, coulis wiśniowe, bagietka
Domowy likier Krambambuli 2,5 cl
Przystawka 1.
Dojrzewany, wędzony na zimno półgęsek, sałatka z selera naciowego, orzecha włoskiego, sera roquefort, sorbet z czerwonego buraka i jabłka, kolendra
Domowy wytrawny goldwasser 2,5 cl
Przystawka 2.
Pierogi z gęsiną, bekon, czerwona cebulka
Chateau Terre Fort 2018, Pecharmant 15 cl
Zupa
Barszcz biały z pulpecikami tymiankowymi z jagnięciny merynosa polskiego starego typu, jajko przepiórcza.
Danie główne
Noga z owsianej gęsi kołudzkiej, mus z czerwonej kapusty, puree z brukwi, mus z dyni, sos własny
Własny import wino Le Prince 2015, Bergerac 15 cl
Deser
Pâte à Choux, krem fistaszkowy, migdałowy tiul, słony karmel, mleczna kruszonka
Domowy klasyczny likier goldwasser 2,5 cl