Wspaniały czas szampańskiej zabawy, podsumowań i snucia planów na przyszły rok 2019! Każdy kto pragnie przeżyć niezapomnianą przygodę kulinarną w tę cudowną noc z pewnością powinien zdecydować się na Sylwestra w Restauracji Motlava!
Podobne wydarzenia
środa, godz. 18:00
Gdańsk,
Klub Alf
bilety 180 zł
MENU SYLWESTROWE
WELCOME DRINK
- kieliszek Prosecco
PRZYSTAWKA ZIMNA
- siekany tatar z sarny / puree jabłkowe/ grzanka ziołowa
PRZYSTAWKA CIEPŁA
- risotto szafranowe / małże Św. Jakuba / kremowy sos
ZUPA
- zupa rakowa / oliwa koperkowa / chips rybny
INTERMEZZO
- sorbet porzeczkowo-miętowy
DANIE GŁÓWNE RYBNE
- grillowany sandacz / czarna soczewica z porem i marchewką / sos beurre blanc
DANIE GŁÓWNE MIĘSNE
- płonący udziec wołowy - pieczona na kości / staropolski sos myśliwski, pieczone ziemniaki z rozmarynem
DESER
- kokosowy creme brulee z jagodami
TOAST O PÓŁNOCY
- kieliszek Prosecco
DANIE PO PÓŁNOCY
- zupa gulaszowa na dziczyźnie z jałowcem i czosnkiem niedźwiedzim / pieczywo
Dodatkowo butelka wódki Żubrówka Czarna 0,5 l na parę.
---
NEW YEAR'S MENU
WELCOME DRINK
- a glass of Prosecco
COLD STARTER
- chopped venison tartare / apple puree / herbal grilled bread
WARM STARTER
- saffron risotto / scallops / cream sauce
SOUP
- crayfish soup / dill olive oil / dried fish chip
INTERMEZZO
- blackcurrant and mint sorbet
MAIN FISH DISH
- grilled pike / black lentils with leeks and carrots / beurre blanc sauce
MAIN MEAT DISH
- flaming beef shank - roasted with bone / traditional hunter's sauce / baked potatoes with rosemary
DESERT
- coconut creme brulee with blueberries
MIDNIGHT TOAST
- a glass of Prosecco
AFTER MIDNIGHT DISH
- goulash soup on venison with juniper and bear garlic / grilled bread
Additionally, a bottle of vodka - Żubrówka Black 0.5 l per pair.
Price per person 275 PLN
Koszt na jedną osobę 275 zł
Serdecznie zapraszamy!
REZERWACJE:
biuro@motlava.pl
58 719 51 00
WELCOME DRINK
- kieliszek Prosecco
PRZYSTAWKA ZIMNA
- siekany tatar z sarny / puree jabłkowe/ grzanka ziołowa
PRZYSTAWKA CIEPŁA
- risotto szafranowe / małże Św. Jakuba / kremowy sos
ZUPA
- zupa rakowa / oliwa koperkowa / chips rybny
INTERMEZZO
- sorbet porzeczkowo-miętowy
DANIE GŁÓWNE RYBNE
- grillowany sandacz / czarna soczewica z porem i marchewką / sos beurre blanc
DANIE GŁÓWNE MIĘSNE
- płonący udziec wołowy - pieczona na kości / staropolski sos myśliwski, pieczone ziemniaki z rozmarynem
DESER
- kokosowy creme brulee z jagodami
TOAST O PÓŁNOCY
- kieliszek Prosecco
DANIE PO PÓŁNOCY
- zupa gulaszowa na dziczyźnie z jałowcem i czosnkiem niedźwiedzim / pieczywo
Dodatkowo butelka wódki Żubrówka Czarna 0,5 l na parę.
---
NEW YEAR'S MENU
WELCOME DRINK
- a glass of Prosecco
COLD STARTER
- chopped venison tartare / apple puree / herbal grilled bread
WARM STARTER
- saffron risotto / scallops / cream sauce
SOUP
- crayfish soup / dill olive oil / dried fish chip
INTERMEZZO
- blackcurrant and mint sorbet
MAIN FISH DISH
- grilled pike / black lentils with leeks and carrots / beurre blanc sauce
MAIN MEAT DISH
- flaming beef shank - roasted with bone / traditional hunter's sauce / baked potatoes with rosemary
DESERT
- coconut creme brulee with blueberries
MIDNIGHT TOAST
- a glass of Prosecco
AFTER MIDNIGHT DISH
- goulash soup on venison with juniper and bear garlic / grilled bread
Additionally, a bottle of vodka - Żubrówka Black 0.5 l per pair.
Price per person 275 PLN
Koszt na jedną osobę 275 zł
Serdecznie zapraszamy!
REZERWACJE:
biuro@motlava.pl
58 719 51 00