stat

Sylwester disco - plaży blisko

Impreza sylwestrowa

Restauracja nad Potokiem zaprasza na Sylwester Disco - plaży blisko. Bawimy się w rytmach lat '80, '90  oraz współczesnych z Dj Darekiem.



Menu Sylwestrowe

Zupa serwowana każdemu z gości indywidualnie do stołu:
Krem z pieczonej cukinii, szpinaku z palonym kozim serem
Danie główne serwowane każdemu z gości indywidualnie do stołu:
Gęsie udo Config, sos wiśniowy, zapiekanka ziemniaczana, kapusta modra,
Deser podany w formie szwedzkiego stołu:
Malinowy Creme brulle
Pieczone ciasta w pięciu odsłonach
Mus z mango z wiśniami

Alkohole w Open Barach ... bez ograniczeń
Piwo
Wódka wyborowa
Białe półwytrawne francuskie wino Chardonnay
Czerwony półwytrawny francuski Merlot
Whisky

Koktajle alkoholowe ... bez ograniczeń:
Mojito
Gin &Tonic
Cuba Libre
Vodka Sunrise

Napoje zimne i ciepłe serwowane bez ograniczeń:
Woda mineralna/gazowana, niegazowana/podawana z mięta i cytryną
Soki owocowe: pomarańczowy i jabłkowy,
Napoje gazowane: Pepsi, Mirinda 7up, Tonic
Kawa z ekspresów ciśnieniowych
Herbata w 3 smakach
dodatki do ciepłych napoi

Szwedzki stół z przekąskami:
Rolowana karkówka z wątróbką, grzybami i soczystą papryką
Rolada wieprzowo-drobiowa z suszonym pomidorem i oliwkami
Terrina drobiowa z lazurem otoczona szpinakiem
Pasztet z gęsich wątróbek z orzechami Pini
Majoneziki z pstrąga z wędzonym boczkiem
Roladka z wędzonego łososia na dwa sposoby:
z musem kaparowym & z musem paprykowym
Duo śledziowe, czyli śledź po kaszubsku w pomidorach i śledź w sosie tatarskim z gorczycą i marynatami
Półmiski serwów Europejskich z krakersami, bakaliami i winogronami
Delikatne roladki z cukinii ze szpinakiem i Mascarpone
Terrina warzywna z owocem granatu
Kompozycja sałat ze świeżymi warzywami z karczochem
Mix salat z owocami i grillowaną polędwiczką wieprzową

Dodatki:
Pieczywo mieszane
Marynaty
Masło

Stacja wiejskich smaków:
Wędliny, szynki i kiełbasy wiejskie, wędzone wg staropolskiego przepisu
Domowy smalczyk z jabłkiem i cebulką, ogórki kwaszone, marynowana papryka oraz nalewka ze starego przepisu

Ok. 23.00 TRADYCYJNE LOSOWANIE CENNYCH NAGRÓD


Godzina 00.00 dnia 01.01.2019 roku 
Powitanie Nowego Roku z kieliszkiem wina musującego


Ok 24.00 - Ciepły bufet z daniami:

Rozgrzewająca zupa:
Tradycyjny polski żurek z białą kiełbasą i grzybami

Trio ciepłych dań, czyli ciepła kolacja w nocy:
Karczek z dzika w sosie jałowcowym
Roladka drobiowa faszerowana owocami morza ze słodko kwaśnym sosie
Jarskie gołąbki z soczewicą w sosie ze świeżych pomidorów

Dodatki
ziemniaki opiekane z ziołami
kasza gryczana prażona z boczkiem

Zakończenie imprezy godz. 4:00

Serdecznie zapraszam!
Tomasz Gross
Tel.: +48 501 789 889
email: t.gross@machandel.pl

Informacja o biletach

  • Bilet normalny
    330 zł
  • Kontakt
    58 340-89-29
Rezerwacja miejsc: Tomek Gross tel.: 501 789 889
t.gross@restauracjanadpotokiem.pl

Kameralny Sylwester na plaży

gru 31

poniedziałek, godz. 20:30

bilety 420 zł

Sylwester Gdański

gru 31

poniedziałek

Gdańsk, Park Oruński, Jar...
Wstęp wolny

Opinie

Dodaj opinię

Dodaj opinię

Odpowiedz

Regulamin dodawania opinii

zamknij