W tym roku wraz z naszą załogą zapraszamy Państwa na wyjątkowego Sylwestra, którego temat jest najbliższy naszemu morskiemu sercu. Wypłyniemy wspólnie na Sylwestrowy Bal, ale nie będziemy musieli się bać, że ktoś wypadnie za burtę! O morski nastrój na parkiecie zadba wspaniały kapitan, a o pełne kieliszki nasi kajtkowie za barem! Na Pokładowym statku nie zabraknie nagród, które ufundował nasz partner Premium Yachting, jak również licznych atrakcji umilających nasz wspólny rejs.
Podobne wydarzenia
środa, godz. 18:00
- Konkurs, w którym do wygrania jest jednodniowy REJS PO ZATOCE GDAŃSKIEJ
Z PREMIUM YACHATING dla Ciebie i Twoich znajomych
- Przywitanie gości na pokładzie muzyką graną na żywo przez szantowy zespół Johny
Roger
- Zabawa na pokładowym statku przy muzyce kapitana
- Bogate Menu Szefa Kuchni
- Stół Frutti di Mare
O północy, przy lampce szampana wspólnie przywitamy Nowy 2019 rok!
Dla grup powyżej 10 osób istnieje możliwość przydzielenia rabatu!
Menu
Zimne zakąski (podane w formie bufetu szwedzkiego):
- pieczona szynka w ziołach
- pieczony schab ze śliwką
- karkówka z sosem chrzanowym
- szynka z naszej wędzarni
- roladka drobiowa nadziewana pieczarkami
- roladki z wątróbki, boczku i suszonych śliwek
- roladka z indyka nadziewana szpinakiem i serem gorgonzola
- roladka z szynki parmeńskiej z mozzarellą i suszonymi pomidorami
- ciasteczka francuskie z farszem jarskim
- mini szaszłyki caprese
Sałatki
(podane w formie bufetu szwedzkiego):
- tradycyjna sałatka grecka z serem feta, warzywami i dressingiem winegret
- sałatka cezar z grillowanym kurczakiem
Zupa
(podawana na powitanie Gości):
- zupa rybna lub żurek staropolski (do wyboru)
Dania główne
(podane w bemarach, na bufecie szwedzkim):
- polędwiczka wieprzowa z borowikami i rozmarynem
- pieczony indyk w sosie malinowym
- sandacz w panierce parmezanowej w sosie kaparowym
Bufet będą uzupełniać chrupiące ziemniaczki okraszone nutką ziół oraz bukiet sałat z
kiełkami słonecznika zroszonymi sosem winegret
Kulinarna atrakcja Stół Frutti di Mare
Bogato zastawiony stół z rybami wędzonymi i owocami morza. Ryby wędzone na zimno i na ciepło:
- pstrąg, łosoś, halibut
- grillowane ośmiorniczki, grillowane krewetki, szaszłyki z krewetek i ananasa,
- mule w winie i w salsie pikantnej, łosoś marynowany w winie i czarnym pieprzu,
- łosoś macerowany w soi z sezamem,
- pasty z makreli, z pstrąga, z tuńczyka
- szprotki smażone
- śledzik 4 rodzaje
(po kaszubsku, w sosie musztardowym, z rodzynkami i żurawiną, w śmietanie z cebulką, w pikantnej oliwie)
Dodatkowo na życzenie Gości częstujemy barszczem czerwonym z pasztecikiem
mięsnym (serwowany po godzinie 02:00)
Deser
(podany w formie bufetu szwedzkiego):
- mini szarlotki
- mini serniczki
- panna cotta z malinami
- tiramisu z gorzką czekoladą
Alkohole i napoje na parę:
- 0,7l wódka czysta Żubrówka Biała
- dla każdego po lampce szampana o północy
- napoje bezalkoholowe bez ograniczeń
(Coca-Cola, Fanta, Sprite, Tonic, soki Cappy, woda)
- kawa i herbata bez ograniczeń na bufecie szwedzkim
Propozycja wymiany butelki wódki 0,7l na: (przed nocą sylwestrową do dnia 20.12):
- butelka 0,75l wina Domodo Amabile (wytrawne) białe lub czerwone - bez dopłaty
- butelkę 0,5l kolorowej wódki (Żubrówka, Żołądkowa, Soplica, Lubelska)- bez dopłaty
Podczas wyjątkowego balu sylwestrowego o oprawę muzyczną oraz Państwa dobre nastroje na parkiecie zadba DJ. W głośnikach rozbrzmiewać będzie muzyka z przełomu lat 70'80'90'00'
Informacje/ sprzedaż zaproszeń:
Katarzyna Demkowicz Tel.: 730 163 415 e-mail: kdemkowicz@atutnr.pl
Dorota Richert Tel.: 500 118 897 e-mail: drichert@atutnr.p