Restauracja Corrèze zaprasza na kolację Sylwestrową z widokiem na gdańskie Stare Miasto. Szef Kuchni Krzysztof Gradzewicz przygotował na ten wieczór specjalne menu.
Proponujemy dwa warianty menu:
Obiad Sylwestrowy
17:00-19:30
105zł/os.
Zupa
krem z białych warzyw / rwana kaczka / gruszka w solonym karmelu / chips z topinamburu / olej rydzowy
Intermezzo
maślanka / rokitnik / miód leśny
Danie główne
łosoś jurajski / puree z dyni z chrzanem i maliną / młoda marchew confitowana w maśle orzechowym
lub
karczek z dzika w aromacie jałowca / gratin z buraka / ser blue / sos z wędzonej gruszki i jabłka / żel z aronii / ziemia z brownie
Intermezzo
jabłko / sok z selera naciowego / kawior z limonki
Deser
sernik piernikowy / bakalie / wiśnia amarena
Kolacja Sylwestrowa
20:30-1:30
320zł/os.
Welcome drink
Przystawka
pierś z kaczki a'la gravlax / burak / jabłko / czeremcha / majonez grzybowy / ziemia z pumpernikla
Zupa
krem z białych warzyw / rwana kaczka / gruszka w solonym karmelu / chips z topinamburu / olej rydzowy
Intermezzo
maślanka / rokitnik / miód leśny
Danie główne
łosoś jurajski / puree z dyni z chrzanem i maliną / młoda marchew confitowana w maśle orzechowym
lub
karczek z dzika w aromacie jałowca / gratin z buraka / ser blue / sos z wędzonej gruszki i jabłka / żel z aronii / ziemia z brownie
Intermezzo
jabłko / sok z selera naciowego / kawior z limonki
Deser
sernik piernikowy / bakalie / wiśnia amarena
Tapas
selekcja serów zagrodowych / domowe wędliny / konfitura z czerwonej cebuli / orzechy / miód / ziemia z oliwek
pieczywo własnego wypieku
masło smakowe
oleje domowe
Gorąca kolacja o godz. 0:30
wołowina / pomidory / warzywa / mus z pieczonego ziemniaka / czarna trufla
Napoje
woda mineralna niegazowana i gazowana bez ograniczeń
soki owocowe do wyboru - 1 litr na parę
Alkohole:
0,5 litra wódki Gorbatschow na parę
kieliszek Prosecco o północy
Obiad Sylwestrowy
17:00-19:30
105zł/os.
Zupa
krem z białych warzyw / rwana kaczka / gruszka w solonym karmelu / chips z topinamburu / olej rydzowy
Intermezzo
maślanka / rokitnik / miód leśny
Danie główne
łosoś jurajski / puree z dyni z chrzanem i maliną / młoda marchew confitowana w maśle orzechowym
lub
karczek z dzika w aromacie jałowca / gratin z buraka / ser blue / sos z wędzonej gruszki i jabłka / żel z aronii / ziemia z brownie
Intermezzo
jabłko / sok z selera naciowego / kawior z limonki
Deser
sernik piernikowy / bakalie / wiśnia amarena
Kolacja Sylwestrowa
20:30-1:30
320zł/os.
Welcome drink
Przystawka
pierś z kaczki a'la gravlax / burak / jabłko / czeremcha / majonez grzybowy / ziemia z pumpernikla
Zupa
krem z białych warzyw / rwana kaczka / gruszka w solonym karmelu / chips z topinamburu / olej rydzowy
Intermezzo
maślanka / rokitnik / miód leśny
Danie główne
łosoś jurajski / puree z dyni z chrzanem i maliną / młoda marchew confitowana w maśle orzechowym
lub
karczek z dzika w aromacie jałowca / gratin z buraka / ser blue / sos z wędzonej gruszki i jabłka / żel z aronii / ziemia z brownie
Intermezzo
jabłko / sok z selera naciowego / kawior z limonki
Deser
sernik piernikowy / bakalie / wiśnia amarena
Tapas
selekcja serów zagrodowych / domowe wędliny / konfitura z czerwonej cebuli / orzechy / miód / ziemia z oliwek
pieczywo własnego wypieku
masło smakowe
oleje domowe
Gorąca kolacja o godz. 0:30
wołowina / pomidory / warzywa / mus z pieczonego ziemniaka / czarna trufla
Napoje
woda mineralna niegazowana i gazowana bez ograniczeń
soki owocowe do wyboru - 1 litr na parę
Alkohole:
0,5 litra wódki Gorbatschow na parę
kieliszek Prosecco o północy