Restauracja Filharmonia zaprasza na kolację sylwestrową 2017 na wodami Motławy.
Specjalnie skomponowane na tę okoliczność menu degustacyjne zachwyci każde podniebienie.
MENU składa się z 6 dań, do dań dobrane jest specjalnie Wino.
Amouse bouche / Amouse bouche
Ferrero Rocher/fois gras
Ferrero Rocher/fois gras
Przystawka / Appetizer
Tatar wołowy/ piklowane grzyby shimeji/ marynowana czarna rzodkiew/ puder z oliwy truflowej / żel z żółtka/ świeża rzodkiew / czerwona cebulka
Beef tartar / pickled shimeji mushrooms / marinated black radish / truffle olive oil powder / yolk gel / fresh radish / red onion
Wino/wine: Riesling Liryczny/Riesling/Winna Góra – Górzykowo/Polska Poland
Zupa / Soup
Krem z łososia/prażynka krewetkowa/nasiona goji/nasturcja
Salmon cream / prawn chips / goji / nasturtium
Danie rybne / Fish dish
Dymiona troć/czarna soczewica/puree z dyni/chips z jarmużu
Smoked bull-trout / black lentil / pumpkin puree / kale chips
Wino/wine: Finca Montepedroso/Verdejo/Rueda/Hiszpania Spain
Intermezzo / Intermezzo
Sorbet z werbeny/ kruszona galaretka z Martini
Verbena sorbet / crushed jelly with Martini
Danie mięsne 1 / Meat dish 1
Bażant/ figa/ skorzonera/ kasztany/ burak/ sos demi glace
Pheasant / fig / scorzonera / chestnuts / beetroot / demi glace sauce
Wino/wine : Trapiche Oak Cask/Malbec/Mendoza/Argentyna Argentina
Danie mięsne 2 / Meat dish 2
Comber jagnięcy/dojrzewający domowy boczek/marynowany ziemniak/poziomka/zielony pieprz
Lamb saddle / ripening homemade bacon / marinated potato / wild strawberry / green pepper
Wino/wine: Mas Petit Organic/Cabernet Sauvignon-Garnacha/Penedes/Hiszpania Spain
Deser/ Dessert
Lody sosnowe
Pine ice cream
Wino/wine: Osborne Sherry Fino Pale Dry/Palomino-Muscat/Andaluzja/Hiszpania Spain
Lampka francuskiego wina musującego "Frederic Chopin" dla każdego z gości, serwowana o północy na tarasie znajdującym się na dachu restauracji z przepięknym widokiem na Motławę i Stare Miasto.
Menu w opcji bez win w cenie - 250 zł/osoba
Menu w opcji z winami w cenie - 350 zł/osoba
Do rachunku doliczany jest 10 % serwis.
Serdecznie zapraszamy. Ilość miejsc ograniczona.
Amouse bouche / Amouse bouche
Ferrero Rocher/fois gras
Ferrero Rocher/fois gras
Przystawka / Appetizer
Tatar wołowy/ piklowane grzyby shimeji/ marynowana czarna rzodkiew/ puder z oliwy truflowej / żel z żółtka/ świeża rzodkiew / czerwona cebulka
Beef tartar / pickled shimeji mushrooms / marinated black radish / truffle olive oil powder / yolk gel / fresh radish / red onion
Wino/wine: Riesling Liryczny/Riesling/Winna Góra – Górzykowo/Polska Poland
Zupa / Soup
Krem z łososia/prażynka krewetkowa/nasiona goji/nasturcja
Salmon cream / prawn chips / goji / nasturtium
Danie rybne / Fish dish
Dymiona troć/czarna soczewica/puree z dyni/chips z jarmużu
Smoked bull-trout / black lentil / pumpkin puree / kale chips
Wino/wine: Finca Montepedroso/Verdejo/Rueda/Hiszpania Spain
Intermezzo / Intermezzo
Sorbet z werbeny/ kruszona galaretka z Martini
Verbena sorbet / crushed jelly with Martini
Danie mięsne 1 / Meat dish 1
Bażant/ figa/ skorzonera/ kasztany/ burak/ sos demi glace
Pheasant / fig / scorzonera / chestnuts / beetroot / demi glace sauce
Wino/wine : Trapiche Oak Cask/Malbec/Mendoza/Argentyna Argentina
Danie mięsne 2 / Meat dish 2
Comber jagnięcy/dojrzewający domowy boczek/marynowany ziemniak/poziomka/zielony pieprz
Lamb saddle / ripening homemade bacon / marinated potato / wild strawberry / green pepper
Wino/wine: Mas Petit Organic/Cabernet Sauvignon-Garnacha/Penedes/Hiszpania Spain
Deser/ Dessert
Lody sosnowe
Pine ice cream
Wino/wine: Osborne Sherry Fino Pale Dry/Palomino-Muscat/Andaluzja/Hiszpania Spain
Lampka francuskiego wina musującego "Frederic Chopin" dla każdego z gości, serwowana o północy na tarasie znajdującym się na dachu restauracji z przepięknym widokiem na Motławę i Stare Miasto.
Menu w opcji bez win w cenie - 250 zł/osoba
Menu w opcji z winami w cenie - 350 zł/osoba
Do rachunku doliczany jest 10 % serwis.
Serdecznie zapraszamy. Ilość miejsc ograniczona.