Serdecznie zapraszamy na sylwestrową kolacje w Sztuczce Bistro. Przygotowaliśmy dla Państwa specjalne sylwestrowe menu, które będziemy serwowali od godziny 19:00. Dodatkowo dla zainteresowanych, po wcześniejszej rezerwacji i dokonaniu przedpłaty, będzie dostępne menu premium. pełne luksusowych rarytasów.
Menu Sylwestrowe
Apéritif
Czarna Żubrówka / szałwia / syrop mandarynkowy / limonka / woda gazowana
Menu
Przystawka zimna
parfait z Foie Gras i kurzych wątróbek, maliny, żel z szampana
Przystawka ciepła
pierożki Gyoza z wędzonym dorszem, sałatka z grejpfruta, ogórka i rzodkiewki, orientalny bulion z łososia
Danie główne
duet kaczej piersi i confitowanego udka, kandyzowana pomarańcza, puree z topinamburu, prażony orzech laskowy
Deser
mus z gorzkiej czekolady, słony karmel, lody z popcornu
Digestive
Metaxa Private Reserve (30 YO)
Toast
Champagne Taittinger, Brut Reserve NV
Napoje
woda mineralna
kawa Mauro, herbata Althaus
(serwowane bez limitów)
Cena
219 zł/osoba
(serwis kelnerski płatny dodatkowo, 10%)
Menu Sylwestrowe Premium
Apéritif
Champagne Taittinger, "Comtes de Champagne" Blanc de Blancs Brut 2006
Amuse Bouche
kawior, kukurydziane bliny, kwaśna śmietana
Przystawka
smażona Foie Gras, kandyzowana pomarańcza, tostowana brioche z parfait z Foie Gras, maliny
Zupa
karmelizowane małże Św. Jakuba, krem z kalafiora, pieczone szalotki, kminek
Makron
domowe tagliatelle, volute z serem Brie, zimowa trufla
Intermezzo
granitą gin&tonic
Danie główne
sezonowany New York stek, mięso i bisque z homara, pieczony seler, estragon, smażone w kaczym smalcu frytki z truflą
Deser
fondant czekoladowy, słony karmel, lody z popcornu
Digestive
Remy Martin XO
Toast
Champagne Taittinger, "Prestige" Rosé NV
Napoje
woda mineralna
kawa Mauro, herbata Althaus
(serwowane bez limitów)
Cena
539 zł/osoba*
(serwis kelnerski płatny dodatkowo, 10%)
*Menu dostępne jedynie przy wcześniejszym zamówieniu i dokonaniu przedpłaty w wysokości 200 zł/osobę
Zapraszamy!
Apéritif
Czarna Żubrówka / szałwia / syrop mandarynkowy / limonka / woda gazowana
Menu
Przystawka zimna
parfait z Foie Gras i kurzych wątróbek, maliny, żel z szampana
Przystawka ciepła
pierożki Gyoza z wędzonym dorszem, sałatka z grejpfruta, ogórka i rzodkiewki, orientalny bulion z łososia
Danie główne
duet kaczej piersi i confitowanego udka, kandyzowana pomarańcza, puree z topinamburu, prażony orzech laskowy
Deser
mus z gorzkiej czekolady, słony karmel, lody z popcornu
Digestive
Metaxa Private Reserve (30 YO)
Toast
Champagne Taittinger, Brut Reserve NV
Napoje
woda mineralna
kawa Mauro, herbata Althaus
(serwowane bez limitów)
Cena
219 zł/osoba
(serwis kelnerski płatny dodatkowo, 10%)
Menu Sylwestrowe Premium
Apéritif
Champagne Taittinger, "Comtes de Champagne" Blanc de Blancs Brut 2006
Amuse Bouche
kawior, kukurydziane bliny, kwaśna śmietana
Przystawka
smażona Foie Gras, kandyzowana pomarańcza, tostowana brioche z parfait z Foie Gras, maliny
Zupa
karmelizowane małże Św. Jakuba, krem z kalafiora, pieczone szalotki, kminek
Makron
domowe tagliatelle, volute z serem Brie, zimowa trufla
Intermezzo
granitą gin&tonic
Danie główne
sezonowany New York stek, mięso i bisque z homara, pieczony seler, estragon, smażone w kaczym smalcu frytki z truflą
Deser
fondant czekoladowy, słony karmel, lody z popcornu
Digestive
Remy Martin XO
Toast
Champagne Taittinger, "Prestige" Rosé NV
Napoje
woda mineralna
kawa Mauro, herbata Althaus
(serwowane bez limitów)
Cena
539 zł/osoba*
(serwis kelnerski płatny dodatkowo, 10%)
*Menu dostępne jedynie przy wcześniejszym zamówieniu i dokonaniu przedpłaty w wysokości 200 zł/osobę
Zapraszamy!