Wspaniały czas szampańskiej zabawy, podsumowań i snucia planów na przyszły rok 2020! Każdy, to pragnie przeżyć niezapomnianą przygodę kulinarną w tę cudowną noc, z pewnością powinien zdecydować się na Kolację Sylwestrową w Restauracji Motlava!
MENU SYLWESTROWE
WELCOME DRINK
Kieliszek Prosecco
DANIE I / DISH I
Tatar z łososia, guacamole, purée z mango
Salmon tartare, guacamole, mango purée
DANIE II / DISH II
Kozi ser w cieście filo, kompresowana gruszka, purée z buraka, marynowana szalotka
Goat cheese in filo pastry, compressed pear, beetroot purée, marinated shallot
DANIE III / DISH III
Consommé z perliczki, kołduny z farszem wołowym
Guinea hen consommé, dumplings stuffed with beef
DANIE IV / DISH IV
Pierś z kaczki, ziemniaki z szafranem, purée z pieczonego selera, chips z topinamburu, sos wiśniowo-tymiankowy
Duck breast, potatoes with saffron, roasted celery purée, Jerusalem artichoke chips, cherry and thyme sauce
DESER / DESERT
Mus z białej czekolady, lody słony karmel, prażone orzechy, kruszonka, świeże owoce
White chocolate mousse, salty caramel ice cream, roasted nuts, sweet crumble, fresh fruits
WELCOME DRINK
Kieliszek Prosecco
DANIE I / DISH I
Tatar z łososia, guacamole, purée z mango
Salmon tartare, guacamole, mango purée
DANIE II / DISH II
Kozi ser w cieście filo, kompresowana gruszka, purée z buraka, marynowana szalotka
Goat cheese in filo pastry, compressed pear, beetroot purée, marinated shallot
DANIE III / DISH III
Consommé z perliczki, kołduny z farszem wołowym
Guinea hen consommé, dumplings stuffed with beef
DANIE IV / DISH IV
Pierś z kaczki, ziemniaki z szafranem, purée z pieczonego selera, chips z topinamburu, sos wiśniowo-tymiankowy
Duck breast, potatoes with saffron, roasted celery purée, Jerusalem artichoke chips, cherry and thyme sauce
DESER / DESERT
Mus z białej czekolady, lody słony karmel, prażone orzechy, kruszonka, świeże owoce
White chocolate mousse, salty caramel ice cream, roasted nuts, sweet crumble, fresh fruits