stat

Czar Sopockich Nocy

Impreza sylwestrowa

Kolacja sylwestrowa

  • poniedziałek, 31 grudnia,
    godz. 20.00
  • Hotel Rezydent
    Sopot, pl. Konstytucji 3 Maja 3  mapa
  • 500
    sprzedaż: 58 555-58-00

W ten wyjątkowy wieczór zaprosimy Państwa do inspirującej podróży w czasie, kiedy to noce w Sopocie rozbrzmiewały muzyką stylowych lat 30-tych, roztańczonych lat 60-tych i niezapomnianych hitów lat 70/80.



W połączeniu ze smakami czasów minionych i obecnych to sylwestrowa mieszanka gwarantująca wyśmienitą zabawę do białego rana...

W ofercie:
Wykwintna kolacja serwowana
Bufet od godz. 22.00
Open bar alkoholi i  napoi
Oprawa muzyczna - DJ

Cena: 500 zł / osoba

 
Menu
 
Przystawka:
Carpaccio cielęce podane z pieczonymi kasztanami, dressingiem chrzanowym i olejem z dzikiej róży

Zupa:
Aksamitny krem z palonej brukwi i gruszek z olejem z czarnuszki

Danie główne:
Polik wołowy podany na purée z pieczonego kalafiora ze smażoną brukselką, pastą z czerwonych owoców i sosem demi-glace.

Lub
Stek z łososia podany z tartą porowo-ziemniaczaną, burakami w miodzie gryczanym i sosem beurre blanc.

Deser:
Tort Sachera podany z konfiturą z moreli, pudrem z czekolady, coulis z malin i kruszonką maślaną.

Open bar:
Wino białe i czerwone * Wódka * Piwo * Whisky * Gin * Martini * Napoje bezalkoholowe i gorące

Kieliszek wina musującego Cava o północy
 
Bufet od godz. 22.00:

Przekąski:
Plastry marynowanej wołowiny z piklowanymi burakami, kozim serem i prażonymi orzechami
Schab cielęcy nadziewany wędzoną śliwką z sosem musztardowym
Konfitowany boczek wieprzowy aromatyzowany miodem i goździkami podany z kwaśną żurawiną
Plastry dzikiego łososia marynowanego w rumie i kruszonym jałowcu
Śledź holenderski marynowany w wiśniach i śliwowicy podany z kwaśną śmietaną i koprem
Sałatka z czarnej rzepy,  rzodkiewki, daktyli i orzechów laskowych z dressingiem miodowo-pomarańczowym
Sałatka z rwaną wieprzowiną, burakami, suszoną morelą i granatem podana z olejem lnianym i serem gorgonzola.

Dania gorące:
Polędwica z dorsza podana z sosem kurkowym i siekanym szczypiorkiem
Sztufada wołowa nadziewana czosnkiem i wędzoną słoniną podana z sosem pieczeniowym
Eskalopki cielęce duszone w sosie śmietanowo-musztardowym
Purée ziemniaczane z pieczonym czosnkiem i oliwą truflową
Grillowana polenta kukurydziana z palonym masłem i parmezanem
Ratatouille warzywne z malinowymi pomidorami i tymiankiem cytrynowym

Desery:
Strudel z szarej renety  z gotowanymi rodzynkami w czerwonym winie i orzechami macadamia
Czekoladowiec z kremem mascarpone, chałwą i pistacjami
Tort bezowy z kremem kawowym i toffi
Mus z białej czekolady z imbirowym ciastkiem
 
Rezerwacja: tel. 58 55 55 904 / 845, restauracja@hotelrezydent.com.pl

Kucharzenie jesienno-zimowe

lis 30

piątek, godz. 17:00

Gdańsk,
Wstęp wolny

Szaleństwo Sylwestrowej Nocy 2018

gru 31

poniedziałek, godz. 20.00

Gdynia,
bilety 335 zł
przedsprzedaż 298 zł

Opinie

Dodaj opinię

Dodaj opinię

Odpowiedz

Regulamin dodawania opinii

zamknij