Start imprezy: godzina 20.00
Obecność - OBOWIĄZKOWA!!!
Miejsce: Restauracja Nad Potokiem
Adres: ul. Morska 4, Gdańsk - Jelitkowo
Rezerwacja miejsc: Tomek Gross tel.: 501 789 889
t.gross@restauracjanadpotokiem.pl
Cena: 295,00 zł/osobę
lat '80, '90 i współczesnych przebojów,
Niepowtarzalny klimat
Tajniki wyśmienitej kuchni
Open Bary i alkoholowe koktajle bez limitu
Możliwość powitania Nowego Roku na plaży
i szczypta Waszej chęci i dobrego humoru, to
składniki przepisu na idealną zabawę w tę niepowtarzalną noc ...
Menu Sylwestrowe
Zupa serwowana do stołu:
Delikatny krem z pora z wędzonym pstrągiem
Danie główne serwowane do stołu:
Górka cielęca z kostką, podana na sosie z powideł śliwkowych, pieczonym ziemniakiem otulonym ziołami
i świeżymi sałatkami z zielonym pesto
Deser serwowany do stołu:
Mus jabłkowy, przekładany kruchymi ciastkami i delikatnym waniliowym puchem
Alholole w Open Barach ... bez ograniczeń
Wódka wyborowa
Piwo beczkowe żywiec
Białe półwytrawne francuskie wino Chardonnay
Czerwony półwytrawny francuski Merlot
Whisky Grant's
Koktajle alkoholowe ... bez ograniczeń:
Mojito
Gin + Tonic
Blue Lagoon
Zakąski w formie szwedzkich stołów:
Śledzik po tatarsku
Terina z białych ryb w towarzystwie łososia
Szczupak faszerowany warzywami z nutą białego wina
Deska ryb wędzonych w towarzystwie chruścików śledziowych otulonych majerankiem
Koktajl z krewetek z aromatycznym musem z zielonego awokado
Pasztet z dzika z żurawiną
Rolada z gęsi faszerowana konfitowaną śliwką
Pieczony rozbef na różowo z musem jabłkowo-miętowym
Ozorki cielęce w delikatnej galarecie w towarzystwie musu kaparowego
Rolada z karczka wieprzowego, nadziewanego po polsku z grzybami, wątróbką i papryką
Deska serów europejskich podana z miodem, bakaliami i kiściami winogron
Delikatna tarta z porem i serem gorgonzola
Sałatka ze świeżych warzyw z owocami, kozim serem i malinowym Vinegreat
Mix sałat z grillowanym kurczakiem, prażoną cebulką i pieczonym bekonem
Ok 23.00 tradycyjne losowanie cennych nagród
Napoje zimne i ciepłe serwowane bez ograniczeń:
Woda mineralna /gazowana, niegazowana/ podawana z mięta i cytryną
Soki owocowe: pomarańczowy i jabłkowy, Pepsi, 7up, Tonic
Kawa i herbata z dodatkami
Godzina 00.00 dnia 01.01.2015 roku
Powitanie Nowego Roku z kieliszkiem wina musującego i zimnymi ogniami
Ok 24.00 - dania na ciepło w formie szwedzkiego stołu:
Żurek z białą kiełbasą
Zraziki z dzika pachnące jałowcem, nadziewane grzybami w aksamitnym sosie własnym
Golonka po bawarsku duszona w piwie z warzywami
Kasza pęczak, ziemniaki pieczone z ziołami
Desery podane w formie szwedzkiego stołu:
Delikatna Panna Cotta z musem z tartych malin
Czekoladowy biszkopt przekładany czekoladową śmietaną i musem wiśniowym
Tiramisu przekładane kawowym biszkoptem i delikatną śmietanką z mascarpone
Biszkoptowe ciasto z galaretką i owocami
Czekoladowe ciastko Chocko