Restauracja Filharmonia zaprasza na kolację sylwestrową 2016 na wodami Motławy.
Specjalnie skomponowane na tę okoliczność menu degustacyjne zachwyci każde podniebienie.
Aperitif
(Prosecco Superiore )
Przystawka:
Botifarna Vermella, puder z czerwonej cebuli, grzyby
Zupa:
Bisque z rakow
Danie Rybne:
Łupacz sous vide, sos malinowo-imbirowy, biszkopt z pietruszki
(Kim Crawford Sauvignon Blanc Marlborough )
Intermezzo:
Sorbet z cydru jabłkowego
I Danie Mięsne:
Comber z królika, puree z trybuli, bataty, sos z czarnego bzu
(Ochagavia Reserva 1851 Merlot D.O. Colchagua Valley)
II Danie Mięsne:
Polędwica z daniela, sos z miodu pitnego, kluski śląskie, lejkowce
(First Press Cabernet Sauvignon Napa Valley )
Deser:
Fondant czekoladowy z lodami arachidowymi, kawior z białej czekolady
(Osborne Porto (Portugalia) Touriga Nacional/Touriga Francesa/Tinta Roriz)
Lampka francuskiego wina musującego "Frederic Chopin" dla każdego z gości, serwowana o północy na tarasie znajdującym się na dachu restauracji z przepięknym widokiem na Motławę i Stare Miasto.
Menu w opcji bez win w cenie - 250 zł/osoba
Menu w opcji z winami w cenie - 350 zł/osoba
Do rachunku doliczany jest 10 % serwis.
Serdecznie zapraszamy. Ilość miejsc ograniczona.
Menu in English:
Boti Farna Vermella, powder of red onion, mushrooms
Bisque with crayfish
Haddock sous vide, raspberry-ginger sauce, sponge cake with parsley
Sorbet with apple cider
Saddle of rabbit, chervil purée, sweet potatoes, elderberry sauce
Tenderloin with fallow deer, sauce with honey, noodles, mushrooms lejkowce
Chocolate fondant with arachidic ice cream, caviar, white chocolate