stat
Impreza już się odbyła

Retro-Sylwester 2016 (1 opinia)

Bal Sylwestrowy

Zapraszamy na wyjątkową, roztańczoną noc, pełną blasku, dobrego stylu, wykwintnych potraw i światowej sławy przebojów z kilku dekad.
W tę noc cała sala tańczy z nami!

W ofercie:

- Wykwintna kolacja serwowana
- Bufet od godz. 22.00
- Open bar alkoholi i napoi
- Oprawa muzyczna / DJ

Cena: 500 zł/osoba


Menu


Przystawka:
Carpaccio z jelenia oprószone owczym serem, podane z kawiorem z oliwy truflowej

Zupa:
Wykwintne consommé z pieczonej kaczki z aromatem czarnych trufli i kluseczkami rozmarynowymi

Danie główne:
Pieczony udziec barani nadziewany kasztanami ułożony na musie z topinamburu, podany z karmelizowaną kapustą
Lub
Filet z Barramundi w sosie szafranowym podany na duszonych warzywach w wytrawnym winie.

Deser:
Krucha beza podana z truskawkami i sosem waniliowo- kawowym

Open bar:
Wino białe i czerwone * Wódka * Piwo * Whisky * Gin * Martini * Napoje bezalkoholowe i gorące

*************
Kieliszek wina musującego Cava o północy


Bufet od godz. 22.00:

Bufet zimny:

Terina z pstrąga potokowego z pistacjami na musie z kopru włoskiego
Łosoś marynowany w soli morskiej i Brandy z pestkami granatu
Koktajl z krewetek tygrysich z awokado i dressingiem z cytrusów
Sałata z pieczonych pomidorków cherry z serem Pecorino skropiona sosem z czarnego bzu
Sałata z pieczonym półgęskiem z flambirowanymi owocami pigwy
Rostbef pieczony w łamanym pieprzu podany z gruszkami marynowanymi w likierze Goldwasser
Terina z zająca pieczona w owocach jarzębiny i listkach rozmarynu
Mleczna cielęcina gotowana w białym winie podana z sosem anchovy
Półmis tradycyjnych mięs pieczonych z marynatami


Dania gorące:
Sandacz zapiekany z musem borowikowym
Duszona pierś z gęsi w sosie śliwkowym
Kaszotto z szalotkami gotowanymi w białym winie
Pieczone warzywa

Danie serwowane w nocy:
Indyki wędzone na ciepło nadziane ryżem ze śliwkami i morelami

Desery:
Crème caramel
Mus z czekolady z nutą chilli
Ciasteczka koktajlowe à la panna cotta
Carpacio z pieczonego ananasa skropione sosem kardamonowym

Rezerwacja: tel. 58 55 55 904/845, restauracja@hotelrezydent.com.pl

Opinie (1)

  • Przesada

    500 zł za osobę? Żart! Nawet jeśli umie się zrobić kawior z oliwy truflowej ;)

    • 4 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Imprezy Sylwestrowe
Zobacz Wszystkie

Katalog.trojmiasto.pl

Forum - Sylwester 2023/2024

Zajrzyj na trójmiejskie forum dyskusyjne. Znajdziesz tam masę pomysłów, a może nawet towarzystwo na sylwestrowy wieczór.